Koszulki z nadrukiem i haftem w branży gastronomicznej

Koszulki z nadrukiem i haftem w branży gastronomicznej
Koszulka z logo firmy to podstawa służbowego uniformu kelnerów, barmanów i kucharzy. Na co zwrócić uwagę przy wyborze odzieży i techniki znakowania, aby koszulki służyły Twojemu zespołowi jak najlepiej?

Koszulka z własnym nadrukiem – promocja i komunikacja

Spójna identyfikacja wizualna znacznie ułatwia zapamiętywanie marki. Logo restauracji powtórzone na szyldzie, ulotkach, elementach zastawy i odzieży firmowej lepiej utrwala się w świadomości klientów, co może okazać się decydujące przy ponownym wyborze lokalu na rodzinny obiad czy pierwszą randkę. Oczywiście, główną rolę odgrywa tu jakość jedzenia i obsługi – wiemy jednak, że o to najlepiej zadbasz Ty sam; my zaś zapewnimy Ci profesjonalne znakowanie koszulek Twoich pracowników!

Na koszulkach dla kelnerów i barmanów warto umieścić nie tylko logo, ale i imiona noszących je osób. W ten sposób jeszcze bardziej podkreślisz swój profesjonalizm i dbałość o szczegóły, ale przede wszystkim – usprawnisz komunikację na linii goście-personel. Nawiązany kontakt stanie się bardziej osobisty, a to w efekcie wzmocni więź między klientem a marką.

T-shirt czy koszulka polo?

Oba fasony są równie praktyczne i komfortowe, dlatego przy wyborze na pierwszy plan wysuwa się estetyka. Klasyczne T-shirty ze ściągaczem wokół dekoltu postrzegane są jako strój typowo sportowy, dlatego świetnie zaprezentują się w miejscach o nieformalnym charakterze: food-truckach, barach studenckich czy sezonowych lokalach pod chmurką.

Koszulki polo także wywodzą się ze świata sportu, ale kołnierzyk zapinany na guziki nadaje im pewnej elegancji. Biała lub czarna „polówka” z haftem firmowym, uzupełniona estetyczną zapaską, sprawdzi się w każdym stylowym bistro czy pubie.

Materiał koszulek dla kelnerów i barmanów

W gastronomii liczy się szybkość i precyzja. Odzież robocza musi więc dobrze dopasowywać się do sylwetki, by nie krępować ruchów. Pracownicy często przebywają w wysokich temperaturach, dlatego ważna jest dobra oddychalność materiału koszulek. Warto wybierać też modele wytrzymałe, które zachowają swoją formę i właściwości przy częstym noszeniu i praniu.

Naturalna bawełna wysokiej jakości spełnia te kryteria. Równie godne polecenia są mieszanki bawełny z syntetycznymi włóknami, które nadają odzieży większej wytrzymałości i elastyczności.

Metody znakowania odzieży dla gastronomii

Jak wspomnieliśmy wyżej, koszulki z Twoim logo będą często i intensywnie użytkowane, dlatego jednym z głównych kryteriów wyboru metody znakowania jest trwałość. W przypadku prostych emblematów warto postawić na haft. Logo wykonane w ten sposób pozostanie nienaruszone po wielu praniach w gorącej wodzie i prasowaniu rozgrzanym żelazkiem. Eleganckie, haftowane logo pasuje do każdego fasonu odzieży.

Jeśli „ubierasz” dużą grupę lub chcesz nanieść na materiał szczegółową, wielobarwną grafikę, wybierz koszulki z nadrukiem. Przy zleceniach wielkonakładowych polecamy technikę sitodruku; przy materiałach syntetycznych, odpornych na zagniecenia, doskonale sprawdzi się termotransfer. Ostateczna decyzja zależy jednak od indywidualnego charakteru Twojego zamówienia; zapraszamy do kontaktu – razem wybierzemy optymalne rozwiązanie!

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.